press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/11

House at Beverly Grove

LOS ANGELES, CA  

New 2,800 SF home located just a few blocks away from the trendy Melrose Shopping District, in the Beverly Grove area of Los Angeles. The project is nestled between Beverly Hills to the west, West Hollywood to the north, and the Fairfax District to the east.

Despite the structure’s small footprint, we managed to give the home the overall feel of a larger space and expand the actual limits of the house by using large roll-away pocket doors that, when open, disappear into the walls, effectively blurring the limits between interior and exterior areas. This spatial continuity is further stressed by also giving continuity to the finish materials and color palette selection from the interior through outdoors.

Construction is projected to start in the first quarter of 2021.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13

1st Street Village

First Street Village Mixed Used Complex consisting of 275 apartment units and 20,285 square feet of retail space.

Our staff worked extensively to incorporate the needs of the Property Owner with Burbank Community Groups; City Planning and City Council to obtain an Approved Planned Development Agreement.

 

BURBANK, CA

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9

House in Zuma Beach

MALIBU, CA  

This project consists of a new two-story home in the City of Malibu, across from Zuma Beach. The project was designed to maximize the buildable square footage allowed by local zoning codes on a relatively small parcel of land. Large, glazed openings were placed along the south façade, opening the house to breathtaking views of the Pacific Ocean. Overhangs and trellis structures protect these openings from solar heat gain during the summer but

allow the warmth of the sun to seep through during the winter months. The floor-to-ceiling glazed walls on the lower level were designed to roll away into concealed pockets within the perimeter walls, completely opening the interior space to the outdoors and blurring the limits between one and the other. Large terraces were designed on the upper floor, off each of the bedrooms. The project also counts with a swimming pool, barbecue area, a fire pit surrounded by a sitting area, exterior lounging areas and space for outdoor dining, complete with a bar.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Trujillo Residence

LOS ANGELES, CA  

This new 2,600 square-foot home, nested in the San Rafael Hills of Mount Washington, Northeast of downtown Los Angeles, is currently being routed through the City of Los Angeles entitlement process. The site consists of a steep uphill lot with views of Elyria Canyon below. Based on our experience in obtaining five other single family Building Permits in Mount Washington, we understand the neighborhood's sensitivity to hillside grading and so, accordingly, the structure was designed into the hillside in three levels to minimize retaining wall heights and the amount grading needed, while targeting a lean construction budget.

 

The lower level consists of a spacious entry foyer, a two-car garage and small mechanical room. The second level is the main level of the house, where the more public uses are located: the living room, dining room, the kitchen and family room. This level is split wherein the living room area not only benefits from beautiful views through an impressive floor-to-ceiling glazing system, but also has high ceilings that contribute to a more appropriate scale for the use. The living room has access to an outdoor roof terrace over the garage. The dining room is located behind the living room, perched half a level higher, which helps in allowing the dining room to enjoy the same valley views. The upper level is where the master bedroom is located, along with two secondary bedrooms. Lastly on the roof we’ve located an outdoor spa with built-in wooden benches and plenty of space for outdoor furniture and seating, a barbecue area with ample storage, and a fire pit. A dumbwaiter was included as part of the design so that food and utensils can be transported to the terrace from the kitchen with ease. The entire accessible portion of the roof is covered with a durable, natural, ipe floating deck and surrounded by built-in planters

 

The exterior is partially cladded with a Corten corrugated steel rainscreen system; in other areas, the structural concrete block was left exposed. The upper balcony off the master bedroom is not only strategically located to enjoy the view, but serves as a sun screen for the lower level; hanging from an exposed steel structure off the main façade, it protects the tall living room glazing system from the southwest exposure. The floating deck and the rooftop trellis are also designed as passive solar systems to reduce the home’s overall carbon footprint.